Hvordan virker Kranio sakral terapi

Det er den mekaniske udgave af kranio sakralterapi, der her er beskrevet. Der vil komme noget tilsvarende om den biodynamiske Kranio Sakral terapi, som jeg nu også er uddannet i.

Kranio Sakral terapeut…hvad betyder de ord ?I daglig tale kaldet KST. Ja, det er halsbrækkende ord at udtale. Behandlingen er dog meget blidere end navnet antyder.

kopi4

Det er det, der gør den velegnet til både babyer, børn og ældre.  Det er nænsomt, præcist og blidt.

Ordet dækker over, at behandlingen foregår fra hovedet (kraniet) til korsbenet (os sacrum på Latin).  Behandlingen foregår ved lette tryk især på hoved, på rygsøjle og bækkenet. Hensigten er at frigøre eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne og afspænde bindevævshinder og muskler. Dette frigør passagen for nervevæv, blod og hjernevæske (kaldet spinalvæsken). Denne væske befinder sig rundt om hjernen og ind i rygsøjlen i det durale-rør. Røret inde i rygsøjlen.

Spine-Guy1 Upledger

Det er i området fra hoved til bækken, at kroppens nervevæv befinder sig med forbindelse ud til arme og ben. Heri er også det Autonome nervesystem.

Det autonome nervesystem er det, som styrer kroppens mere ubevidste funktioner som vejrtrækning, tarmenes bevægelser, men også angst og frygt, Kamp/flugt reaktioner.  Dermed har behandlingen indvirkning på hele kroppen og stor forbindelse til stress og vores humør.

Dette er grunden til, at behandlingen nytter hos både babyen og hos den voksne, som har genstridige smerter i hoved/ryg eller kæmper med en stressrelateret tilstand i kroppen.  Behandlingen sigter efter, at kroppen bruger sin egen evne til at hele sig selv, dermed smertelindring, overskud, ro og klarhed.

Jeg har nu arbejdet med behandlingen i min fritid i et par år. Jeg bliver mere og mere begejstret for de resultater jeg opnår, Jeg synes, der er så store muligheder for i fremtiden, at kunne hjælpe rigtig mange mennesker. Kranio Sakral terapien er komplementær og et alternativ til det etablerede system. Et godt bud, hvis du har prøvet en del, nogen gange skal man prøve fra en anden vinkel.

Behandlingen er blid og nærværende. Man kan først sige med sikkerhed efter ca. 3 behandlinger, om det har effekt. Derfor kører jeg også med introduktions tilbud til mine behandlinger.

Det betyder, at du når du prøver 1.gang i min klinik kan få 3 behandlinger til nedsat pris. Det sikre os begge et reelt forløb, hvor det er realistisk at vurdere effekten af behandlingerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *